The market lodge
Image default
Recreation / Travel

Wat maakt backpacken zo geweldig?

Iedereen die van reizen houdt weet hoe fantastisch het is om in je eentje een verre reis te maken. Je leer nieuwe landen en culturen kennen en verlegd je eigen grenzen. Voor alle backpack liefhebbers hebben we een lijstje gemaakt met de punten die backpacken voor ons het einde van de wereld maken.

Veel landen zien in korte tijd

Wanneer je gaat backpacken in je eentje kun je een mooie solo trip maken. Je kunt op deze wijze veel nieuwe landen zien in een relatief kort tijdsbestek. Omdat je niet gebonden bent aan allerlei vakantiepartners bepaald je zelf waar je gaat en waar je staat.

Omdat je zo veel vrijheid hebt kun je dus veel verschillende gebieden verkennen. Je kunt van te voren een reisschema maken, maar uit eigen ervaring weten wij ook dat dit niet altijd de beste optie is. Vaak zul je namelijk nieuwe mensen tegenkomen en on the go een beslissing nemen.

Ga met de flow mee en verken de wereld.

Goedkoop

Wie zegt dat reizen duur moet zijn? Wanneer je gaat backpacken kun je dit prima op een budget doen. Wie heeft er een dure vlucht nodig wanneer je ook gratis kunt gaan liften? En waarom in een duur hotel overnachten wanneer je ook in een gezellig hostel kunt slapen met medereizigers.

Backpacken kun je al doen als je geen rooie cent op zak hebt. Dat maakt het extra leuk, je dwingt jezelf zo om op creatieve wijze nieuwe manieren te bedenken om je reis te vervolgen.

Avontuur

Backpacken heeft vele geweldige dingen, maar nog het meest houden we van het avontuur dat je zult ervaren. Niet weten waar je de volgende nacht gaat slapen geeft je een ultiem gevoel van vrijheid en wezenlijkheid.

Dus waar wacht je nog op? Pak nu je tas en ga erop uit!