The market lodge
Image default
Recreation / Travel

Vakantiehuisjes Veluwe

Fietsen op de Veluwe in de herfst

Fiets door het mooiste natuurgebied van Nederland. Kijk rustig links en rechts van u terwijl langs mooie bospaden fietst. Ontdek kilometerslange fietspaden terwijl u geniet van een oase van rust. Fietsen kan erg ontspannend werken en het is bovendien erg goed voor uw gezondheid. De Veluwe kent erg veel mooie routes. Langs bospaden, heidevelden en stuwwallen. Heeft u uw vakantiehuis op de Veluwe al geboekt voor de herfst? Vergeet dan niet uw regenjas mee te nemen. Ook op de Veluwe regent het namelijk. Herkent u dat? Aan het begin van de ochtend heb je nergens last van en schijnt de zon. En dan van het ene op het andere moment kan het zomaar met bakken uit de lucht komen.

Dieren in de herfst

Terwijl u zich nog een keer omdraait doen de dieren dat ook. Alleen dan buiten. Er zijn al veel dieren die opzoek zijn naar naar een nestje waar ze de winter kunnen doorkomen. Dieren passen zich aan in de winter. Spreeuwen bijvoorbeeld die verzamelen zich soms wel in groepen van duizenden door tegen elkaar aan te liggen blijven ze warm. Een hoop andere dieren proberen alvast genoeg eten te consumeren zodat ze kunnen beginnen aan hun winterslaap.

Vallen de blaadjes al van de bomen?

De herfst, ook wel het najaar genoemd, is voor sommige de mooiste periode van het jaar. Het weer is zeer kenmerkend in het najaar. Dit is vooral te merken aan grote temperatuur verschillen. Zo kan het in de herfst al licht vriezen maar ook kan de zon de hele week schijnen. In de herfst worden de bomen kaal en vallen de bladeren ervan af. Wat vindt u van de heftige herfststormen die voorkomen? Schrikt u daar dan weleens van als u op bed ligt en de harde wind over uw daken hoort ruisen? Ontdek het op de Veluwe.