The market lodge
Image default
Architecture

Met deze 3 kleine veranderingen kun je jouw woonkamer een andere uitstraling meegeven

Raak jij na al die jaren ook een beetje uitgekeken op de uitstraling van je woonkamer? Zou je er graag eens een andere draai aan willen geven, maar weet je niet zo goed hoe? Wees niet bang want je bent niet de enige die met dit probleem rondloopt. Veel mensen zouden hun woonkamer eens flink op de kop willen gooien, maar durven dit niet zo goed. Ze zijn dan bijvoorbeeld bang om afstand te nemen van het ‘oude vertrouwde’. Het goede nieuws is dat je met slechts drie kleine veranderingen jouw woonkamer al een hele andere uitstraling en feeling mee kunt geven. Welke drie aanpassingen dat zijn lees je in onderstaande blog.

 

Verf één muur in jouw lievelingskleur

 

Veel mensen kiezen voor witte muren en een wit plafond omdat het zo lekker makkelijk is. Er valt ook wel iets voor te zeggen want lichte kleuren weten het licht goed te weerkaatsen waardoor een ruimte groter oogt. Toch is het helemaal niet zo’n gek idee om voor de verandering één muur in jouw lievelingskleur te schilderen. Door slechts één muur te kiezen blijft het geheel rustig ogen, maar heb je jouw woonkamer wel van een persoonlijke touch voorzien. Wellicht dat je zo met een andere blik naar jouw woonkamer gaat kijken.

 

Voorzie oude meubels van een nieuw likje verf

 

Wanneer je al ruim tien jaar naar datzelfde kastje tegen de muur loopt aan te kijken, is het logisch dat je er op een gegeven moment niet veel meer voor voelt. Of dat kastje staat er inmiddels al zo lang dat je hem eens niet meer ziet staan. Oud en vertrouwd is prima, maar pas op dat het niet als een sleur gaat voelen. Voorzie oude meubels daarom eens van een nieuw likje verf. Op deze manier krijg je het idee dat je een geheel nieuw meubelstuk in je woonkamer hebt staan. 

 

Vervang ouderwetse raambekleding en stoffen lampenkappen

 

Stoffen lampenkappen uit grootmoeders tijd en ouderwetse raambekleding als bloemetjes gordijnen zijn niet meer echt van deze tijd. Gelukkig zijn dit allebei dingen die je gemakkelijk kunt vervangen door iets vernieuwends. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld hele gave lampen te koop. Daarnaast kun je naast gordijnen ook kiezen voor andere soorten raambekleding. Op zoek naar wat meer moderne raambekleding? Overweeg dan eens om jaloezieën op te hangen.

 

https://raamdecoratiedeal.com/