The market lodge
Image default
Offers

Laminaat, wat is dat?

Laminaat is één van de bekendste vloerbedekkingen. Daardoor wordt dit laminaat ook in veel uitvoeringen gemaakt, zodat er altijd wel voor elk interieur en elke leefstijl een passende vloer te koop is. Een laminaatplank is opgebouwd uit verschillende lagen. De basis is een laag HDF of MDF. Hier bovenop vind je een fotoprint die de look van de vloer bepaald. Deze laag wordt afgewerkt met een kunststof beschermlaag. De onderkant is ook voorzien van een beschermlaag. Laminaat wordt in verschillende diktes, afmetingen en uitvoeringen verkocht. De meeste keuze is er in houtlook laminaat. Daarnaast is tegellaminaat. 

Wat maakt laminaat zo aantrekkelijk?

Door gebruik te maken van steeds vernieuwende technieken, is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van echte houten of tegel vloeren. Omdat de prijs van laminaat lager is als van een echte houten vloer of tegels/plavuizen maakt laminaat bijzonder aantrekkelijk. Daarnaast is de vloer gemakkelijk zelf te leggen en kan de vloer ook overal in de woning gelegd worden. Ook het onderhoudsgemak spreekt veel mensen aan. 

Wat is klik laminaat?

Klik laminaat is laminaat waarbij de mes en groefverbinding bestaat uit een klik systeem. Dus de vloer klik je tijdens het leggen in elkaar. Zo leg je snel en eenvoudig een vloer zonder lijm. Het klik systeem houd de vloer mooi op de plaats. Zorg wel dat je altijd een goede ondervloer gebruikt, zodat het laminaat stabiel ligt.

Is elk laminaat een  klik laminaat?

Tegenwoordig is elke laminaatvloer wel voorzien van een klik systeem. Dit is één van de grootste voordelen van laminaat. Hierdoor kan de vloer eenvoudig en snel gelegd worden.

Hoe werkt het klik systeem?

Elk merk heeft een eigen klik systeem. Ze lijken allemaal wel op elkaar, maar de legwijze kan net even iets anders zijn. De mes en groef verbindingen bestaan uit een speciaal profiel dat in de randen gefreesd is. De planken worden onder een bepaalde hoek zo in elkaar geklikt. Als de planken zo rondom in elkaar geklikt worden ontstaat er een stevig geheel. In elk pak laminaat vind je dan ook een duidelijke leginstructie, zodat je precies weet hoe het klik systeem werkt.  

Het assortiment klik laminaat

Bij elke vloerenspecialist vind je een groot assortiment aan laminaatvloeren. Daarbij is er bij houtlook laminaat wel de meeste keuze. Naast het standaard laminaat is er XL laminaat, dus bredere planken en XXL, met bredere en langere planken. Ook is er tegenwoordig visgraat laminaat en Hongaarse punt laminaat. Bij tegellaminaat moet je denken aan natuursteenlooks, zoals leisteen en marmer, maar ook betonlook. Hierbij is er nog weer de keuze in mat- en hoogglans. Bij Bebo parket vind je al deze vloeren.  De vloeren worden uit voorraad geleverd dus je kunt de vloer direct meenemen of deze binnen 48uur bij je laten bezorgen.

https://www.beboparket.nl/