The market lodge
Image default
Recreation / Travel

Jethelmen uitzoeken online

In sommige landen is het dragen van een scooter helm niet standaard. Ze rijden op snelle scooters tussen het drukke verkeer in de hoop niet in een ongeval te belanden. In Nederland zijn we een stuk strenger, en dat is eigenlijk ook wel verstandig. Niet iedereen houdt van een helm dragen, toch kan het je leven redden! Wil je goedkoop en online een helm kopen die toch kwalitatief in orde is? Kijk eens naar jethelmen, deze helmen zijn niet alleen veilig maar ook vaak goedkoper dan andere types. Wat zijn de voordelen en nadelen van jethelmen? Lees snel verder om daar achter te komen!

 

Jethelmen zijn open

Een integraalhelm sluit jouw hoofd helemaal af, een systeemhelm heeft een kinbescherming die je kunt opklappen. Bij jethelmen is er geen kinsteun, je bent dus wat minder beschermd. Je hebt daarentegen wel meer zicht op de weg, dat is absoluut een voordeel. Wanneer je op redelijk veilige wegen rijdt zal een jethelm je doorgaans voldoende bescherming bieden.

 

Jethelmen zijn ook voor snorscooters

Hoewel je op een snorscooter voor de wet geen helm hoeft te dragen is het onder bepaalde condities helemaal geen verkeerd idee om toch een jethelm te kopen. Zelfs wanneer je deze niet altijd draagt, als het regent is het toch wel prettig, in de zomer met allerlei vliegjes en andere insecten kun je met een opklapbaar vizier jouw ogen beschermen.

 

Jethelmen zitten comfortabel

Je moet bij alle soorten helmen eerst bepalen wat jouw helmmaat is. Dat is eenvoudig, je meet de omtrek van je hoofd, net boven je wenkbrauwen, en kiest vervolgens de juiste maat in de online winkel. Er zijn ook speciale kinderhelmen met een kleine maat en een groter vizier. Zorg dat de helm goed past, niet te strak en niet te los. De maat is belangrijker dan het model en de kleur.

 

Je kunt online goedkoop jethelmen kopen. Let er wel op dat het een Nederlandse webshop is die verstand heeft van scooters en scooter accessoires. Dan weet je zeker dat jouw jethelm van goede kwaliteit is. Uiteindelijk is een jethelm niet alleen voor de sier, het is een product om je te beschermen!