The market lodge
Image default
Recreation / Travel

Hoe vaak vis eten om gezond te blijven

We horen op het nieuws en in de kranten alsmaar meer over ziekten als diabetes en kanker. Het valt niet te ontkennen dat je dagelijkse voeding erg veel invloed heeft op je levensstijl en gezondheid. Zo zal de levensstijl die je vandaag aanhoudt zich pas in jouw latere jaren laten voelen, maar dit wil niet zeggen dat je vandaag niet bewust hoeft om te gaan met je voeding.

Gezonde voeding kan men definiëren als voedsel dat weinig tot geen conserveermiddelen bevatten, en die geen verrijking of verfijning zijn ondergaan. Maar het aantal gezonde voedingsstoffen die uit de maaltijden kunnen opgenomen worden zijn ook een belangrijke.

Zo blijkt uit meerdere studies dat we vaak bij dezelfde voedingsstoffen blijven, en de we te weinig naar de winkel gaan voor vis.

Hoe regelmatig vis eten

Er wordt aangeraden om minstens één à twee keer per week vis te eten. Dit omdat vis een belangrijke voedingsbron aan omega-3 vetzuren is. Omega- vetzuren zijn voedingsstoffen dit ons lichaam van nature niet zelf kan aanmaken, en dienen we het te bekomen uit onze voeding. Vis is bovendien ook een bron van belangrijke vitaminen als A, D, B12, ijzer en calcium. Wanneer je vis eet kies je best voor verschillende soorten vis met variatie in afkomst en duurzame visvangst.

Is vis eten duurzaam

Het grote probleem van vis is de overbevissing en de schadelijke stoffen. Dit vormt niet alleen een overbelasting op het milieu maar ook kan dus vis eten schadelijk zijn voor je gezondheid en zitten in de meeste vissen dus schadelijke stoffen. Met dit aspect in gedachten wordt er dus aangeraden om één keer per week vis te eten. Kijk vooral goed welke vis je koopt en vooral waar je het koopt. Aldi staat bekend om zijn duurzaam inkoopbeleid voor vis aanbod en zeevruchten en is daarom een goed voorbeeld voor de supermarkten in België. Kijk voor lekkere gerechten en kortingen dus regelmatig in de Aldi folder van de week.


https://www.folderbode.be/nl/