The market lodge
Image default
Recreation / Travel

De slager transportfiets voor vlees

Een transportfiets werd vroeger al door iedereen gebruikt, ook door de slager. Want een slager moet ook zijn producten vervoeren, daarom werd de transportfiets ook voor de slager aangepast, hoe kwam dit proces tot stand?

De evolutie van de (transport) fiets

Steeds meer mensen gingen gebruik maken van een transportfiets, want deze fiets kan er namelijk voor zorgen dat je producten naar verschillende plaatsen kunt vervoeren. De transportfiets werd voornamelijk door ambachtelijke lieden ingezet om hun producten te vervoeren. De bakker ging al in een versneld tempo gebruik maken van de transportfiets. Want de bakker kon op die manier efficiënter zijn producten afleveren bij de klanten. Dit zorgde er namelijk voor dat de consument zijn producten sneller thuis op de plank had liggen. Want als je innovatief wilt zijn als onderneming, dan moet je denken in oplossingen. De gepaste oplossing voor transport was de transportfiets. Door het succes van de bakker kwam de bakkersmand in de markt terecht. Ook dit succes bleef niet onopgemerkt, het slagersgilde nam dit innovatieve idee over en bracht zijn eigen mand uit. Maar welke mand is dit?

De slagersmand op de fiets

De transportfiets werd ook ingezet door slagers, want deze ambachtelijke lieden moesten ook hun producten thuis bezorgen bij mensen. Hierdoor werd de slagersmand in het leven geroepen. De slagersmand werd ingezet om producten thuis te bezorgen. Want een goede transportfiets moet worden verbeterd als je het voor andere doeleindes wilt gaan gebruiken. De slagersmand was puur ontworpen om verschillende soorten vlees bij mensen thuis af te leveren. Als je een transportfiets gebruikt voor het leveren van producten, dan is het wel zo handig als de mand het niet begeeft tijdens de rit. Want dat zou zonde zijn van de producten die dan verloren gaan. Daarom was de slagersmand voorzien van extra versterking, zodat de mand niet zomaar begon beschadigen of van de transportfiets af kon waaien. Het is namelijk belangrijk dat de mand van de transportfiets functioneel is!