The market lodge
Image default
Recreation / Travel

De achteruitrijcamera: een visueel hulpmiddel bij het autorijden

Achteruitrijcamera’s hebben een grote impact gemaakt op het autorijden van tegenwoordig. Deze expliciete soort videocamera is speciaal ontwikkeld om aan de achterkant van jouw voertuig te bevestigen. De door de achteruitrijcamera opgenomen beelden worden doorgestuurd naar de voorkant van de auto. Je zou deze camera dus kunnen zien als een visueel hulpmiddel, die niet alleen een grote hulp kan zijn bij het inparkeren, maar die ook ongevallen kan voorkomen. 

Op het moment dat je eindelijk je rijbewijs hebt behaald, kun je na de talloze rijlessen prima een voertuig beheersen. Je bent dus in staat om op de juiste manier te rijden en te parkeren. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje en kan iedereen overkomen: een net iets te kleine parkeerplek of een paaltje dat je net niet op tijd hebt gezien. Door het aanschaffen van zo een camera rijd je dus niet alleen efficiënter, maar ook veiliger op de weg. 

Het is mogelijk om de achteruitrij camera te plaatsen nadat je je auto hebt aangeschaft. Er bestaan dan makkelijke oplossingen om het beeld van de camera te kunnen integreren op het originele radio of navigatiescherm van het automerk. Daar bestaan vandaag de dag een reeks van camera en video interfaces die dus het beeld van de achteruitrijcamera insturen. Deze interfaces maken dus een verbinding met de video-input van de originele radio van de auto en schakelt deze dan ook om naar het beeld van de achteruitrijcamera wanneer je in achteruit schakelt. 

Wanneer de autoradio een software update zal krijgen, om welke reden dan ook, dan heeft de werking van zo een geïnstalleerde interface geen werking op de autoradio. 

Per jaar voorkomt de achteruitrijcamera duizenden ongelukken. Ze bestaan niet alleen in verschillende modellen, maar ook in verschillende prijsklassen. Zo wordt er zeker gemaakt dat er voor ieder iets wils is. 

 

http://www.vanzwitserland.nl