The market lodge
Image default
Recreation / Travel

Bent u ook zo toe aan vakantie?

Vakantie, de weken waar iedereen naar uitkijkt. Of u nou werkt, op school zit, werkloos bent of gepensioneerd iedereen kijkt uit naar vakantie. Of u nou naar België gaat, Spanje of naar Zuid- Afrika, de vakantiebestemming maakt niet eens zo uit; iedereen houdt van vakanties en de meeste mensen kunnen ze ook zeker gebruiken. Wij Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie en doen dit ook steeds vaker in eigen land. Met onze schitterende natuur, cultuurrijke steden en als het lekker weer is, is Nederland een ideale vakantiebestemming. Lees meer over toerisme trends.

Voordelen vakantie

Vakantie is (bijna) altijd goed voor (bijna) iedereen. Dit is een uitspraak die wij hardop durven te zeggen. Vakantie brengt een familie dichterbij elkaar en is het moment om zich geen zorgen meer te maken over zaken. Vakanties hebben bewezen goede invloeden op onze creativiteit, onze stemming en het laadt ons op om er weer tegenaan te kunnen. Er zijn veel verschillende soorten vakantiebestemmingen en natuurlijk veel vakantie activiteiten. Activiteiten die Nederlanders graag ondernemen tijdens de vakanties zijn: zwemmen, lezen, steden bezoeken en lekker op het strand liggen. Er kan natuurlijk ook onderscheid worden gemaakt tussen verschillende soorten vakanties. Zo is de wintersport natuurlijk compleet anders dan de zomervakantie en zijn de activiteiten eveneens anders.

Cijfers vakantie

Nu de economie in Nederland zich herstelt, gaan Nederlanders weer vaker op vakantie. Wel blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau NBTC-NIPO dat we steeds vaker in eigen land op vakantie gaan. Daarbij is terreurdreiging de belangrijkste overweging bij het kiezen van een vakantiebestemming. Het afgelopen jaar gingen Nederlanders in totaal zo’n 35,5 miljoen keer op vakantie, een stijging van ruim 1 procent ten opzichte van 2015. De stijging is te danken aan het aantal vakanties in eigen land: die namen met 3 procent toe naar een totaal van 17,6 miljoen. Het aantal vakanties in het buitenland nam juist licht af, met 1 procent, naar 17,9 miljoen. De vakantiebestedingen daalden licht, met zo’n 250 miljoen euro ongeveer 2 procent, doordat mensen in eigen land minder geld uitgeven dan over de grens. In totaal besteedden Nederlanders 15,7 miljard euro op vakantie in 2016.