The market lodge
Image default
Offers

Begrippen van Usenet!

Het gebruik van Usenet is een handige manier om verschillende content te downloaden of om fanatiek te discussiëren met andere gebruikers over de meest uiteenlopende onderwerpen. Voor veel mensen is het nog niet duidelijk wat het Usenet precies is. Daarnaast wil het niet echt meehelpen dat veel informatie over Usenets zeer technisch is uitgelegd en voor een doorsnee internetgebruiker niet te begrijpen is. In deze blog leggen wij jou uit wat een Usenet is en waar de term Mbit voor staat.

 

Wat is het Usenet?

Usenet wordt gebruikt door mensen om bestanden te downloaden van verschillende fora. Ieder forum heeft een eigen onderwerp en dus een eigen discussie en bestanden die er mee te maken hebben die gelezen of gedownload kunnen worden. Heb je interesse in een bepaald onderwerp, ben je iemand die politiek het liefste in elk land volgt, ben jij degene die als eerste nieuwe artiesten spot of ben je op zoek naar advies over welk onderwerp dan ook? Je vindt het op Usenet. 

 

NZB

Alle informatie over de bestanden op usenet staat in een NZB bestand. Een NZB bestand is dus niet het downloadbestand zelf, maar de informatie over wat er gedownload moet worden en waar het bestand staat. Gebruikers van Usenet kunnen een NZB bestand downloaden in hun downloadprogramma – ook wel nieuwslezer genoemd – en daarna gaat de download van het gewenste bestand van start. In feite kun je dit dus zien als een soort tool die de verschillende bytes vertaalt naar begrijpelijke mensentaal. 

.

Mbit: jouw snelheid op het Usenet

De download- en uploadsnelheid op het Usenet wordt uitgedrukt in Mbit per seconde. Mbit staat voor megabit. Er zijn verschillende manieren om de snelheid in megabit uit te drukken. Soms zul je Mbit/s zien staan of Mbps dat voor megabit per seconde staat. De internetsnelheid van providers wordt doorgaans ook uitgedrukt in Mbit/s. Het wordt dus niet uitsluitend voor Usenet gebruikt. Hoeveel tijd het je kost voordat jouw gewenste bestanden op je computer staan, is volledig afhankelijk van het soort bestand dat je downloadt en hoe jouw huishouden eruitziet. 

 

Meer begrippen?

Ben je benieuwd naar de interessante wereld van Usenet en wil je er meer over leren? Dan raden wij de website van ViperNews aan. ViperNews legt allerlei begrippen uit op een laagdrempelige manier waardoor het voor iedereen te snappen is. Ook kun je bij hen een Usenet abonnement afsluiten om direct het Usenet te kunnen ervaren!

https://www.vipernews.com/nl/