Waarom kiezen voor LED buitenverlichting?

Themarketlodge

Hoewel we jarenlang gloeilampen en spaarlampen hebben gebruikt, stappen tegenwoordig steeds meer mensen over op LED verlichting. En dat is natuurlijk niet voor niets. Dus wanneer je ook rondom om je huis verlichting wilt aanbrengen, zoals bij je voordeur of in je tuin, is LED buitenverlichting ook één van de mogelijkheden. Maar waarom zou je moeten kiezen voor LED buitenverlichting? Wat zijn de voordelen hiervan?

 

LED buitenverlichting is beter voor het milieu

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: LED verlichting is vele malen beter voor het milieu in vergelijking tot conventionele lampen. Er wordt minder energie verbruikt, terwijl je wel dezelfde lichtopbrengst hebt. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat er veel minder materialen verspild worden. LED verlichting gaat veel langer mee dan gewone lampen, je hoeft ze dus veel minder vaak te vervangen, en dat betekent dus dat er minder geproduceerd hoeven te worden. En omdat LED lampen geen gevaarlijke stoffen bevatten, zoals bijvoorbeeld bij spaarlampen, komen deze ook niet in het milieu terecht. Allemaal voordelen dus.

 

LED buitenverlichting is ook beter voor je portemonnee

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de voordelen voor de natuur, dan wordt je dat misschien wel als je hoort dat LED verlichting ook veel vriendelijker is voor je beurs. Dat merk je in de eerste plaats aan je stroomrekening. Ze verbruiken minder en je hoeft dus minder te betalen. In aanschaf zijn ze iets duurder, maar omdat ze wel 5x langer meegaan heb je die extra kosten heel snel terugverdiend.

 

Gebruik dus niet alleen in je woning LED lampen, maar kies ook voor je tuin voor LED buitenverlichting. Dan geniet je van sfeervol licht, ben je milieuvriendelijk bezig en houd je nog eens geld over ook!

https://www.leds-depot.be/buitenverlichting.html